« naar overzicht

Kortsluiting blijkt oorzaak van brand bij American Car Recycling in Axel

11 november 2018

AXEL – In een bedrijfsgebouw op het bedrijventerrein aan de Drieschouwen-Zuid in Axel heeft op 10 november 2018 een grote uitslaande brand gewoed. American Car Recycling is daarbij zwaar getroffen. Volgens eigenaar Bernie van den Berg is kortsluiting in de motor van een sleeptruck de oorzaak van de brand bij.

Amerikaanse auto-onderdelen

Tijdens de brand waren harde knallen te horen, vermoedelijk van brandende autobanden. De loods van het autobedrijf American Car Recycling heeft enige tijd volledig in brand gestaan. Het gebouw is volledig uitgebrand. De klassieke auto’s, de voorraad motoren en schakelbakken gingen in vlammen op. De wagens buiten, waaronder een klassieke brandweerwagen, bleven gespaard. Van den Berg zegt zijn bedrijf helemaal opnieuw op te willen bouwen.

American Car Recycling

American Car Recycling is opgericht in 1989 door Bernie van den Berg. Het bedrijf is gespecialiseerd in onderdelen voor Amerikaanse auto’s.  Door hard te werken met veel passie deze auto’s is het bedrijf de grootste geworden in Europa.

Eigen expert

Bernie van den Berg heeft vanaf het eerste moment besloten om een eigen expert in te schakelen. Daarvoor heeft Coolen Expertise opdracht gekregen. Coolen heeft een lange ervaring met begeleiding en regeling van brandschades bij autobedrijven en bij leveranciers van auto-onderdelen.

Heb je schade gehad en wil je ook een eigen contra-expert? Klik dan hier om te lezen waar je op moet letten.

 

  • Deel dit artikel:
  • Linkedin
  • Twitter
  • Facebook
  • googleplus