« naar overzicht

Grote uitslaande brand in bij Jacobs Autoparts in Schaijk

30 december 2016

SCHAIJK – Donderdagavond heeft er een grote uitslaande brand gewoed bij Jacobs Autoparts. Het kantoor met magazijn aan de Hoogschaijksestraat is volledig verwoest.

Grote inzet

De brandweer probeerde het vuur met man en macht te blussen. De vlammen waren van grote afstand te zien. Over de oorzaak van de brand, die rond 22.40 uur ontstond, is nog niets bekend.

Ondanks de massale inzet van brandweerkorpsen uit de hele regio was het automaterialenbedrijf niet meer te redden. De brandweer heeft kunnen voorkomen dat de brand niet oversloeg naar het naastgelegen gebouw van Cating Plus.

Schade enorm

Even na middernacht gaf de brandweer het sein brand meester en heeft men het gebouw gecontroleerd laten uitbreiden. De schade loopt op in de miljoenen euro’s

Eigen expert

Zowel Jacobs Autoparts als de eigenaar van het gebouw hebben Coolen Expertise ingeschakeld als eigen contra-expert. Bewust heeft men gekozen om Coolen direct vanaf het eerste moment in te schakelen. Tijdens de eerste dagen na de brand worden de belangrijkste beslissingen genomen. Hierbij hebben ze graag ondersteuning van de kennis en ervaring van het team van Coolen.

Coolen Expertise heeft eerder voor gelijksoortige bedrijven opgetreden als contra-expert. Zo heeft Dutch Spare Part/Ashuki Goede ervaringen met Coolen Expertise

  • Deel dit artikel:
  • Linkedin
  • Twitter
  • Facebook
  • googleplus