Familie Kruys

Eind mei 2014  werd ’s nachts de historische bekende woning van de familie Kruys in Vleuten verwoest door brand. Zij hebben Coolen Expertise gevraagd hen bij te staan bij het schaderegelingstraject. Hieronder vertellen zij hun ervaringen. Zoals zij zelf vertellen bij hun ervaringen: “Dan realiseer je je pas hoe verwoestend brand kan zijn en los van het feit dat wij er nog niet woonden, was de impact groot”.


Waren jullie direct na de brand meteen overtuigd om een contra- expert in te schakelen?
Enkele uren na de brand kregen we gelijk te maken met technische reserche, gemeente en andere instanties. Na eerst telefonisch contact en binnen een uur gelijk persoonlijk contact met de expert van Coolen expertise, waren we meteen overtuigd om Coolen Extpertise in te schakelen. Hier hadden we iemand bij nodig die ervaring had.  Gelijk werd door Coolen de regie in handen genomen van zaken die op dat moment gelijk aan de orde waren zoals: verzekering verwittigen, op last van de gemeente afbraak van buitenmuren, politieonderzoeken etc.


Hoe hebben jullie het schaderegelingsproces met Coolen Expertise ervaren?
Als zeer prettig, betrokken, duidelijk, goed overleg. Al vrij snel werd duidelijk dat het geen gemakkelijk proces met de verzekering zou gaan worden. Coolen zag en las zaken waar wij geen enkel idee van hadden. Dit hadden we zonder Coolen nooit goed kunnen afhandelen.


Wat heeft Coolen Expertise jullie gebracht/opgeleverd tijdens en na het schaderegelingsproces?
Allereerst bracht het rust en vertrouwen daarbij hebben zij gezorgd voor een gunstige afwikkeling met de verzekering. We hebben gemerkt dat dit echt ‘een vak apart is’.


Wat zouden jullie na jullie eigen ervaringen adviseren aan gedupeerden van een brand?
Je merkt in gesprekken aangaande onze brand dat men slecht op de hoogte is van Contra Expertise. Ook al is het gelukkig bij de meeste mensen [nog] niet aan de orde maar wij raden ze bij voorbaat Coolen Expertise aan, mocht het bij hen ooit aan de orde komen.

Marianne en Wim Kruys

Vleuten