« naar overzicht

Zeer grote brand op bedrijventerrein Venray

24 juni 2010

Venray – Op een bedrijventerrein aan de Macroweg in Venray is woensdagavond een zeer grote brand uitgebroken. De brand heeft gewoed bij Martens EKO. dit bedrijf verwerkt houtsnippers en- vezels tot houtpellets. Dit is een grondstof voor allesbranders, kachels maar ook voor Biomassacentrales. 

Er was sprake van veel rookontwikkeling. Metingen wezen uit dat er geen gevaarlijke stoffen zijn vrijgekomen. Niemand raakte gewond.

Smeulende houtsnippers

De melding kwam rond 19.45 uur binnen, waarna de brandweer met groot materieel uitrukte. Brandweerkorpsen uit de hele omgeving verlenen assistentie. Rond 22.15 uur bestond er geen
gevaar dat het vuur zou overslaan naar belendende panden. De brandweer is de vollledig nacht doende geweest met het blussen. Ook de volgende ochtend heeft men nog diverse malen moeten nablussen omdat de houtsnippers bleven smeulen.

Martens EKO

De heer Martens heeft besloten om Coolen Expertise B.V. in te schakelen als zijn eigen expert bij de regeling van de brandschade.  Direct is gestart met alternatieve opslagloodsen in te richten om daar de blijvende stroom van inkomende goederen op te vangen. Vervolgens is zo spoedig mogelijk een nood-productielijn gefabriceerd om zodoende weer in productie te komen. Hierna kan worden aangevangen met de regeling van de schade en de vaststelling van de schadehoogte. 

De materiële schade loopt over de 6 miljoen euro. Dit zal opgebracht moeten worden door 2 belgische verzekeraars.

 

  • Deel dit artikel:
  • Linkedin
  • Twitter
  • Facebook
  • googleplus