« naar overzicht

Zeer grote brand meubelzaak Pot Axel

28 juli 2007

Axel – In Meubelzaak Pot in Axel is in de nacht van woensdag op donderdag brand uitgebroken. Rond 3.00 uur kwam de eerste melding binnen, korpsen uit de hele regio zijn opgeroepen.Voor bluswater wordt geput uit de Kleine Kreek. De route Nassaustraat-Buitenweg-Nieuwedijk is daarom afgesloten. De afsluiting zal nog tot zeker 12.00/13.00 uur duren.

Twaalf huizen werden preventief ontruimd i.v.m. rookontwikkeling. Er zijn geen giftige stoffen vrijgekomen. Opvang vond plaats in cultureel centrum De Halle in Axel.

Het nablussen van de brand zal nog een aantal uur in beslag nemen. Er is geen gevaar geweest dat de brand zou overslaan.

De preventieve ontruiming werd om 9:15u opgeheven. Dit betekende dat de bewoners van de vijf woningen aan de Oudeweg weer naar hun huis terug konden keren.

Het magazijn van meubelzaak Pot is volledig afgebrand, de winkel is gespaard gebleven. De schade loopt in de miljoenen. De oorzaak is nog niet bekend, dit wordt onderzocht. De Nieuwedijk bij Pot blijft afgesloten vanaf de rotonde tot voorbij de meubelzaak. Er wordt niet meer geblust met water uit de Kleine Kreek. De route Nassaustraat-Buitenweg-Nieuwedijk is nog wel afgesloten. Zodra de brandweerslangen zijn opgeruimd, worden deze wegen weer opengesteld.

  • Deel dit artikel:
  • Linkedin
  • Twitter
  • Facebook
  • googleplus