« naar overzicht

Zeer grote brand in zalencentrum en cafetaria Didam

19 november 2019

LOIL – Een zalencentrum met aangrenzende cafetaria zijn door een grote brand verwoest. De brand ontstond in de nacht van 20 oktober 2019. Als gevolg van de brand moesten acht huizen worden ontruimd. De bewoners konden gelukkig dezelfde dag weer naar huis

Cafetaria ook verloren

De brandweer heeft tevergeefs geprobeerd te voorkomen dat de brand oversloeg naar het cafetaria dat dezelfde naam draagt. Helaas was deze poging tevergeefs. De brandweer wist wel te voorkomen dat het vuur oversloeg naar omliggende woningen. Dit met behulp van een watergordijn.

De financiële schade zal oplopen tot ver over de € 1.000.000,-

Grote schade

De schade aan het pand is groot. De eigenaar van het pand zag met eigen ogen hoe de vlammen uit het dak sloegen. ,,Toen ik bij de rotonde reed, zag ik de vlammen al en wist ik dat het fout zat.”

De brandweerkorpsen van Didam, Wehl, Doetinchem en ’s Heerenberg zijn uitgerukt. Met zes blusvoertuigen en een hoogwerker proberen ze het vuur onder controle te krijgen. Zover bekend zijn er geen gewonden. De brand trekt veel bekijks. Zo’n 150 toeschouwers stonden achter het lint te kijken.

Eigen contra-expert voor zalencentrum

Partycentrum Lara aan de Wehlseweg heeft vier grote zalen, foyer, café en een restaurant. Het bedrijf heeft weloverwogen na de schade een vergelijk gemaakt tussen een aantal contra-expertisebureaus.

Coolen Expertise heeft een ruime ervaring in de schaderegeling van horecabranden. Daarnaast beschikt Coolen over alle juiste kennis over opstal, inventaris, goederen en bedrijfsschade in eigen huis. Hierom is er overtuigend voor Coolen gekozen.

Wat doet Coolen Expertise voor jou na brand in jouw bedrijf?

 

  • Deel dit artikel:
  • Linkedin
  • Twitter
  • Facebook
  • googleplus