« naar overzicht

Donkere rookwolken door grote brand magazijn Waspik

05 april 2016

WASPIK – Op zaterdag 26 maart 2016 heeft er een zeer grote brand gewoed op het industrieterrein van Waspik. De brand is om 11 uur ‘s ochtends ontstaan bij Overmat Industries B.V. Dit bedrijf is gespecialiseerd in machines en producten voor beton-, natuursteen en houten vloeren.

Rookontwikkeling

De brandweer heeft het advies gegeven om ramen en deuren te sluiten. Dit in verband met de grote zwarte rookontwikkeling. In de wijde omgeving en vanaf de naastgelegen snelweg A59 was de rook goed te zien. De wind stond de goede kant op, waardoor Waspik zelf geen overlast heeft gehad.

Enorme schade

Door snel en goed handelen van de brandweerkorpsen is het kantoorgebouw gespaard gebleven op rook- en waterschade na. De administratie en het computersysteem zijn intact gebleven. Niet kon worden voorkomen dat het volledige magazijn met inhoud is verloren.

De schade loopt op tot ver over de miljoen euro.

Contra-expertise

De directie van Overmat Industries B.V. heeft na wijs beraad en op basis van een aantal referenties gekozen om Coolen Expertise in te schakelen als eigen expert bij de regeling van de brandschade.

Succesvol noodplan

Overmat gaf direct te kennen zo snel mogelijk hun afnemers weer te willen bedienen. Een team van deskundigen heeft samen met de directie een uitgebreid noodplan opgesteld om de bedrijfscontinuïteit te waarborgen.

Er is een tijdelijk magazijn ingericht waar de komende maanden efficiënt kan worden doorgewerkt. Daarnaast is  er veel aandacht besteed aan het communicatieplan om afnemers en leveranciers zo goed mogelijk te informeren.

De afnemers van Overmat worden sinds een week na de brand weer gewoon bevoorraad. Een mooie prestatie!

overmat-logo

  • Deel dit artikel:
  • Linkedin
  • Twitter
  • Facebook
  • googleplus