« naar overzicht

TheAtro in Nieuwegein door brand verloren

12 oktober 2016

NIEUWEGEIN – Op zaterdag 8 oktober brak kort na vijf uur ’s ochtends in zalenverhuurcentrum ‘TheAtro’ brand uit. De politie sluit brandstichting niet uit en is met een uitgebreid onderzoek gestart.

Contra-expertise

TheAtro huurt het gebouw. De dag na de brand heeft de pandeigenaar besloten om zijn belangen in de schaderegeling te laten behartigen door Coolen Expertise. Een team van deskundige experts is samengesteld voor een optimale schaderegeling. De schade zal oplopen tot in de miljoenen.

TheAtro

TheAtro is een club, shishalounge en zalenverhuurcentrum dat afgelopen mei openging. In het gebouw heeft eerst 28 jaar lang dansschool ‘De Rijk’ gezeten. Er zijn bij de brand geen gewonden gevallen. Volgens de Veiligheidsregio Utrecht is er ook geen asbest vrijgekomen. Het nablussen gebeurde met behulp van een hijskraan.

Moeite

Om het gebouw binnen te komen moest met een kettingzaag een deur worden opengezaagd maar deze deur werd van binnenuit geblokkeerd door waterpijpen. Helaas moest worden besloten om het gebouw gecontroleerd uit te laten branden.

Overlast

Vanwege de fikse rookontwikkeling werd al snel Grip 1 afgekondigd. Er werden korpsen uit de wijde regio opgeroepen. Het busstation werd afgesloten, op het parkeerterrein naast de markt is een tijdelijk busstation ingericht. De trams rijden gewoon. De winkels op het aangrenzende Cityplaza zijn gewoon open; in het overdekte winkelcentrum hing vanochtend wel een penetrante brandlucht.

Ontruiming huizen

Ongeveer veertig buurtbewoners, voornamelijk van de Weerdstede, moesten vanwege de hevige rookontwikkeling hun huis verlaten. De eerste bewoners mochten om 16.00 uur terug naar hun huizen. Enkele bewoners die het meest dichtbij het afgebrande pand wonen, moesten langer wachten. Zij gingen later onder begeleiding terug naar hun huizen, om te kijken of alles in orde was. Inmiddels zijn alle bewoners weer thuis.

 

  • Deel dit artikel:
  • Linkedin
  • Twitter
  • Facebook
  • googleplus