« naar overzicht

Woonboerderij met stal verloren bij grote brand in Achterhoekse Baak

05 oktober 2016

BAAK – Op donderdagmiddag 22 september heeft, in het Achterhoekse dorp Baak, een grote brand gewoed. Daarbij is een woonboerderij met stal volledig uitgebrand aan de Toverstraat.

Koeien

Omdat het bluswater van zeker een halve kilometer afstand met slangen moest komen, moest er een keus gemaakt worden: of de woning blussen of overslaan van het vuur naar een naastgelegen stal voorkomen. Omdat de woning al grotendeels verloren was gegaan, koos de brandweer voor dat laatste. Daardoor werd de stal behouden. De tachtig koeien zijn de wei in gejaagd om te voorkomen dat ze gewond zouden raken.

Bewoners

De vijf bewoners van het huis hebben zichzelf in veiligheid kunnen brengen en moesten machteloos toekijken. Zij zijn niet gewond geraakt. Ook de hond van het gezin kon op tijd in veiligheid worden gebracht.

Contra-expertise

De bewoners hebben enkele dagen na de brand besloten om de experts van Coolen Expertise in te schakelen om zicht te laten bijstaan. Schaderegeling is complex en het gaat hierbij om grote financiële belangen.

Wacht na een schade niet te lang met het inschakelen van een eigen deskundige. Het is voor een verzekerde namelijk dé mogelijkheid om zich te laten bijstaan, ondersteunen en adviseren. Daardoor kan een gedupeerde de polisvoorwaarden optimaal benutten bij een schade. De inschakeling van Coolen Expertise voorkomt veel problemen met de verzekering.

  • Deel dit artikel:
  • Linkedin
  • Twitter
  • Facebook
  • googleplus