« naar overzicht

Winkels zwaar getroffen door grote brand winkelcentrum Leiderdorp

23 september 2016

LEIDERDORP – In de parkeergarage onder winkelcentrum Winkelhof in Leiderdorp heeft op donderdagnacht 22 september een forse brand gewoed. De brandweer gaat uit van van brandstichting. Het winkelcentrum, met zeventig winkels, was de volgende dag gesloten maar kon op vrijdag grotendeels weer geopend worden.

Door de brand in de garage zijn acht auto’s verwoest. Hoewel het vuur niet is overgeslagen naar de winkels, hebben een paar winkels zeer grote schade opgelopen door rook en roet. Daarnaast zijn er diverse winkels met lichte schade.

Contra-expertise

De winkels met de grootste schade, waaronder First Lady Womenswear, Mod’els Damesmode en Artstudio Dorado, hebben Coolen Expertise ingeschakeld als eigen contra-expert. Coolen zal de gedupeerde ondernemers bijstaan en zorgdragen voor een vlotte en eerlijke schaderegeling.

Snelheid

Direct de eerste dag hebben we samen met de gedupeerden een plan van aanpak opgesteld en zo snel mogelijk actie ondernomen. De goederen in de winkels en magazijns zijn niet meer verkoopbaar en worden verwijderd. Hierna kunnen de zo snel mogelijk worden gereinigd en hersteld.

Ook zijn voorschotten op de schade-uitkering aangevraagd zodat de ondernemers hun doorgaande kosten kunnen betalen en ook een nieuwe voorraad kunnen bestellen.

  • Deel dit artikel:
  • Linkedin
  • Twitter
  • Facebook
  • googleplus