« naar overzicht

Vuurzee bij brand in Stadskanaal

01 augustus 2012 EHBB | Contra-experts bij schade
Bij de brand van vannacht in een kartcentrum in Stadskanaal is asbest vrijgekomen, maar niet zo veel, zegt de gemeente. Zo'n 250 huishoudens in de buurt hebben er een brief over gekregen en de gemeente houdt morgenavond een informatiebijeenkomst.  Het gebied is niet afgesloten. Een gespecialiseerd bedrijf is bezig met het opruimen van het asbest. Het schoonmaken kan wel een week duren, zegt de gemeente Stadskanaal. 
 
Het kartcentrum is door de brand verwoest. Het vuur brak aan het begin van de nacht uit, toen het centrum al dicht was. Er raakte niemand gewond.
 
Onwel
 
De brandweer bestreed het vuur met groot materieel, maar kon niet voorkomen dat de loods waarin het centrum was gevestigd helemaal in de as werd gelegd. Alleen een opslagplaats voor de brandstof voor de karts bleef gespaard.
 
De loods ligt aan de Electronicaweg in Stadskanaal, op een bedrijventerrein net buiten het centrum. Mensen in de buurt moesten ramen en deuren dichthouden, maar hoefden hun huis niet uit.
 
Informatie
 
Coolen Expertise is door verzekerde ingeschakeld om zijn belangen te behartigen. Indien u meer informatie wenst over onze werkzaamheden of in contact wil komen met referenties dan kunt u ons altijd bereiken via 073 – 6 44 16 16 of info@coolenexpertise.nl. Ook kunt u onze digitale brochure raadplegen door hier te klikken.
 
  • Deel dit artikel:
  • Linkedin
  • Twitter
  • Facebook
  • googleplus