« naar overzicht

Vuurzee bij brand kunststoffabriek Waalwijk

02 mei 2014

WAALWIJK – Een grote brand heeft zaterdagavond een grote kunststoffabriek in Waalwijk verwoest. De brand bij Debecom aan de Spuiweg brak iets na tien uur uit, waarna de vlammen al snel aan alle kanten uit het gebouw sloegen. Al snel was er sprake van een enorme vuurzee.

De brand ging gepaard met veel zwarte rook. De brandweer was met groot materieel uitgerukt en schaalde de brand op naar grip 1. Door adequaat handelen wist de brandweer te voorkomen dat het vuur zou overslaan naar naastgelegen gebouwen en bedrijfshallen.

De grote brand zorgde voor een fikse rookontwikkeling in de omgeving van de A59. Er is overwogen om deze af te sluiten maar dat was uiteindelijk niet noodzakelijk. Ook een woonwijk aan de overzijde van de snelweg had toen geen last meer van de brand.

Debecom

Het bedrijf, de gebouwen en voorraden zijn volledig verwoest. Tot overmaat van ramp is ook een prachtige privé-collectie met oldtimers verloren gegaan. Het bedrijf is gespecialiseerd in hoogwaardige en zeer flexibele productie van compunds. De brand is door een technisch oorzaak ontstaan.

Contra-expertise

Debecom en de eigenaar van het gebouw hebben Coolen Expertise gevraagd voor de behartiging van hun belangen in de schaderegeling. De schade loopt op tot meer dan 5 miljoen euro.

wilt u meer te weten komen over de toegevoegde waarde van een contra-expert? Klik dan hier en in 90 seconden weet u het precies. U kunt ook altijd rechtstreeks met een van de eigen experts van Coolen Expertise contact opnemen voor vrijblijvende informatie.

  • Deel dit artikel:
  • Linkedin
  • Twitter
  • Facebook
  • googleplus