« naar overzicht

Voedselverwerker Van Zutven Feed Processing verwoest door enorme brand in Veghel

12 juni 2017

VEGHEL – Een grote brand bij voedselverwerkingsbedrijf Van Zutven Feed Processing in Veghel heeft woensdagmiddag voor een miljoenenschade gezorgd. Drie van de vier productiehallen met productielijnen en kantoorruimten zijn volledig verwoest.

De brand is ontstaan in één van de silo’s. Vermoedelijk na het wegrijden van een tankwagenrond half vier in de middag.

Silo geëxplodeerd tijdens brand

Een van de silo’s is tijdens de brand geëxplodeerd. Het bedrijf bestaat uit kantoorruimten, 4 grote nieuwe hallen en moderne geavanceerde productielijnen. De productielijnen zijn volledig verwoest. Van het gebouw is alleen een achterste hal overeind blijven staan.

De schade loopt op tot in de vele miljoenen euro’s

 

Verkeershinder

Uit voorzorg werden verschillende wegen rondom de loodsen aan de Pater van den Elsenweg afgesloten. Het naastgelegen bedrijfspand van FrieslandCampina werd voor de zekerheid ontruimd.

Brokstukken in de omgeving

Volgens de gemeente zijn er geen gevaarlijke stoffen of asbest vrijgekomen. Wel vielen er grote stukken as neer in de omgeving. De naastliggende woonwijk Oranjewijk had het meeste last van de rook. De gemeente Meierijstad adviseerde bewoners om ramen en deuren gesloten te houden.

De gitzwarte, dichte rook waaide richting Zijtaart en verspreidde ook daar roetdeeltjes.

Geen gewonden

Er werd GRIP 2 afgekondigd. Dat betekent dat de brand directe gevolgen heeft voor de omgeving en dat er extra hulpdiensten nodig zijn. Naast de grote aanwezigheid van brandweer en politie werden er meerdere ambulances opgeroepen. gelukkig bleken die niet nodig. Alle medewerkers zijn konden op tijd wegkomen.

Van Zutven Feed Processing

Van Zutven Feed Processing houdt zich vooral bezig met het verwerken en verpakken van poeders en vlokken uit de voedselindustrie voor agrarische voeders. Het familiebedrijf startte ooit met een maalmolen om agrarische producten te verwerken en is de afgelopen jaren sterk gegroeid.

Het bedrijf wordt geleid door eigenaar Frans van Zutven met zijn zoon Niels van Zutven. Niels ontwikkelt, bouwt en transformeert zelf machines voor het bedrijf.

Het bedrijf staat bekend om zijn bijzondere geavanveerde productielijnen en zeer hoge kwaliteit.

 

logo zutven feed processing

 

 

 

  • Deel dit artikel:
  • Linkedin
  • Twitter
  • Facebook
  • googleplus