« naar overzicht

Verjongingsslag bij top Coolen Expertise

18 februari 2016

‘S-HERTOGENBOSCH – Er waait een frisse wind bij Coolen Expertise, pionier op het gebied van contra-expertise. Drie ambitieuze krachten treden deze maand toe als partner bij het bedrijf. Samen met drs. Klaas Coolen (37) vormen zij een jonge generatie aan het roer. Klaas Coolen blijft managing partner. Grondlegger Anton Coolen (65) maakt plaats. Klaas: “We hebben de markt al eens op zijn kop gezet. Met dit dynamisch team aan ondernemers lukt het ons in de toekomst innovatief en vooruitstrevend te blijven”.

Anders denken

De nieuwe kartrekkers bij Coolen Expertise zijn drs. Maik Vaneker (35), mw. Kerensa Breddels (45) en ing. Johan van Griensven (32). Zij maken de stap van medewerker naar vennoot. Volgens Klaas heeft dit drietal de afgelopen jaren bewezen anders te durven denken. “Het zijn drie hoogopgeleide, hardwerkende professionals die hebben bijgedragen aan belangrijke veranderingen binnen ons bedrijf. Betere opvolging voor Anton kan ons bedrijf niet wensen.”

Wakker geschud

“Met het vertrek van Anton sluiten we een episode af. Die begon in 2003, toen we een ingeslapen markt wakker hebben geschud”, vertelt Klaas. Het bureau besloot zich toen volledig te focussen op contra-expertise, door als onafhankelijke expert slachtoffers van brand te helpen het optimale uit hun polis te halen. “Onze aanpak was voor verzekeraars even wennen, maar verzekerden dragen ons op handen. Dat blijkt wel uit het feit dat er meer dan 3500 referenten zijn. Inmiddels is de markt veranderd, en onze aanpak ook.”

Jongste maatschap

Coolen Expertise blijft spraakmakend maar zit nu in een fase van volwassenheid, met een breed team aan experts en een leiding die barst van de ideeën en het enthousiasme. Dat laatste is goed te merken als Klaas praat over zijn nieuwe vennoten. “We zijn de jongste maatschap van onze branche. Die energie voel je in ons pand. En we hebben een vrouw aan de top. In een wereld vol grijze mannen, is dat toch een verademing?

  • Deel dit artikel:
  • Linkedin
  • Twitter
  • Facebook
  • googleplus