« naar overzicht

Veel roetschade in kerk Huisseling

21 juli 2015

HUISSELING – Op vrijdagochtend is er een brand geweest in de Sint-Lambertuskerk in Huisseling. Niemand raakte gewond. Door de brand is grote schade ontstaan aan de binnenzijde van het kerkgebouw.

Rond zeven uur bemerkte een passant dat er rook uit het gebouw kwam. Hierop waarschuwde hij direct de brandweer. Het vuur woedde in een ruimte tussen de kerk en het parochiehuis. Het vuur was al overgeslagen naar het plafond.

De brand kon snel geblust worden maar er was veel rook en roet de kerk ingetrokken. De brandweer was enkele uren in de weer met ventilatoren, om de rook de kerk uit te blazen.

Contra-expertise

De parochie en het bisdom hebben Coolen Expertise opdracht verleend om op te treden als hun eigen contra-expert. Het gebouw is verzekerd bij Donatus verzekeringen. Donatus is een onderlinge verzekeraar gespecialiseerd in kerken, monumenten en (zorg)instellingen.

Samen met de eigen expertisedienst van Donatus werken we constructief en professioneel samen om de schade zo goed en voortvarend mogelijk af te wikkelen. Met gespecialiseerde bedrijven wordt de kerk momenteel gereconditioneerd en hersteld.

 

  • Deel dit artikel:
  • Linkedin
  • Twitter
  • Facebook
  • googleplus