« naar overzicht

Varkensstallen verwoest; miljoenenschade in Erp

08 augustus 2016

ERP – Door een zeer grote verwoestende brand zijn er verschillende grote varkensstallen verloren aan de Melvert. De schuurbrand brak rond 23.00u uit en werd al snel opgeschaald naar zeer grote brand. De varkensstal op het terrein brandde volledig uit en was pas rond 04.00u onder controle.

Slachtoffers

Er zijn 1300 zeugen verloren. Door de inzet van de brandweer zijn meer dan vijfduizend biggetjes  gered. Er zijn geen mensen gewond geraakt bij de brand.

De politie heeft nog geen aanwijzingen gevonden die duiden op brandstichting. De brand is waarschijnlijk ontstaan in een CV-ketel.

Asbest vrijgekomen

De brandweer adviseerde om op flinke afstand te blijven omdat er asbest was vrijgekomen. De asbest ligt alleen op het terrein zelf.

Kilometers blusslang

De brandweer heeft lange rollen met slang door Erp uitgerold om aan bluswater te komen uit rivier de Aa. Veel korpsen werden opgeroepen om assistentie te komen verlenen.

Hulp bij schade

Coolen Expertise staat bekend om haar kennis over stalbranden en asbestbranden.

De gedupeerde ondernemer heeft daarom direct gekozen om Coolen Expertise in te schakelen voor de verdere afhandeling van de schade met de verzekeringsmaatschappij.

Het team van specialistische contra-experts zal de belangen van het bedrijf behartigen richting de expert van de verzekeringsmaatschappij.

  • Deel dit artikel:
  • Linkedin
  • Twitter
  • Facebook
  • googleplus