« naar overzicht

Varkensstal in Milheeze zwaar beschadigd door brand

29 mei 2017

MILHEEZE – Aan de Kaweide in Milheeze heeft dinsdag aan het begin van de avond een zeer grote brand gewoed in een varkensstal. In de stal zaten zo’n 1000 zeugen. Veel dieren zijn gered, maar de brandweer kon niet voorkomen dat een aantal biggen en zeugen zijn omgekomen.

De eigenaar heeft de brand snel ontdekt. Hij dacht vuurwerk te horen nadat hij naar buiten ging toen hij werd gealarmeerd door de brandmelder. Het bleek het geluid van knappende golfplaten.

Aanzienlijke schade aan stallen

De varkensstal bestond uit drie geschakelde stallen, waarvan de middelste in brand stond. Deze stal, waar de duizend varkens in zaten, was niet meer te redden.

Ondanks snel en adequaat handelen is er forse schade ontstaan in het hele bedrijf.

Asbest

In het dak van de schuur zat asbest. Dit is vrijgekomen en ligt op het terrein verspreid.

Hulp bij schade

Coolen Expertise staat bekend om haar kennis over stalbranden en asbestbranden. De eigenaar van het varkensbedrijf heeft daarom gekozen om Coolen Expertise in te schakelen voor de verdere afhandeling van de schade met de verzekeringsmaatschappij.

De volgende ochtend is Coolen Expertise direct aan de slag gegaan in samenwerking met de experts namens de verzekeringsmaatschappij en gespecialiseerde bedrijven om het asbest te verwijderen en een veilige en stabiele situatie te creëren. Hierna zullen we zorgen dat de schaderegeling zo goed mogelijk voor verzekerde wordt afgewikkeld.

Informatie

Indien u meer informatie wenst over contra-expertise of graag in contact wenst te komen met referenties dan kunt altijd contact met ons opnemen via 073-6441616 of info@coolen-expertise.nl. Bekijk hier een uitleg over contra-expertise in 90 seconden.

  • Deel dit artikel:
  • Linkedin
  • Twitter
  • Facebook
  • googleplus