« naar overzicht

Grote brand in stallencomplex Udenhout

03 december 2014

UDENHOUT – In de nacht van 22 oktober 2014 heeft een grote stalbrand gewoed in een leghennenstal in het Noord-Brabantse Udenhout. Het stallencomplex stond grotendeels leeg. Er zouden enkele dagen later nieuwe leghennen worden geplaatst. In één stal zaten nog 3000 kippen. die zijn omgekomen.

Het stallencomplex bestond uit vier stallen die dicht bij elkaar stonden. Bij de brand kwam asbest vrij, maar de verspreiding is minimaal, meldt de brandweer. De brand is mogelijk door bliksem veroorzaakt.

Volgens een woordvoerster van de brandweer was de waterwinning ”een uitdaging”. Uiteindelijk is er gebruik gemaakt van water uit een openluchtzwembad in de buurt.

Alle vier de stappen zijn verloren. Het schadebedrag zal tot ver over de miljoen euro oplopen.

Contra-expertise

De familie heeft na beraad Coolen Expertise ingeschakeld als eigen contra-expert. Coolen Expertise zal begeleiding geven in het complexe en dynamische proces van de schaderegeling. Zij zullen streven naar een optimale schadevaststelling.

Klik hier voor een animatie van 90 seconden waarin wordt uitgelegd wat een contra-expert is en wat zijn werkzaamheden zijn. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met onze experts.

  • Deel dit artikel:
  • Linkedin
  • Twitter
  • Facebook
  • googleplus