« naar overzicht

Sporthal en Fitnesscentrum verwoest door vuurzee Moergestel

18 mei 2016

MOERGESTEL – Bij de sporthal aan de Stokeind in Moergestel woedde donderdagmiddag 12 mei 2015 een enorme brand. Door de grote vuurzee waren er grote rookwolken in de wijde omgeving te zien, zelfs in Spijk in Gelderland waren de rookpluimen zichtbaar.

De brand zou zijn ontstaan tijdens werkzaamheden aan het dak. In het gebouw zat Il Cuore Health Tennis en Wellness gevestigd. Ook maakte basisschool Bienekebolders gebruik van de sporthal.

Volgens eigenaar Guus Moonen was er niemand in de hal aanwezig toen de brand uitbrak. Er werden meerdere hulpdiensten opgeroepen. Onder meer de brandweerkorpsen uit Oisterwijk, Gilze, Moergestel en Tilburg rukten uit. Ook de politie en ambulancediensten waren ter plaatse.

Bij de brand is ook asbest vrijgekomen. De schade loopt op tot in de miljoenen.

Hulp bij schaderegeling

Il Cuore Health Tennis en Wellness heeft na de brand de hulp van Coolen Expertise ingeroepen voor de afwikkeling van de schade.

Gezien de omvang van de brandschade, het financiële belang en de asbest is er een team met specialisten aan de slag om de schade zo goed en voorspoedig mogelijk af te wikkelen.

logo il cuore Moergestel

  • Deel dit artikel:
  • Linkedin
  • Twitter
  • Facebook
  • googleplus