« naar overzicht

Vlammen verwoesten Woonboerderij met rieten kap in Bladel

27 december 2016

BLADEL – De bewoners van een woonboerderij aan de Groot Terkooijen in Bladel zijn zwaar getroffen door brand op Eerste Kerstdag. De vlammen sloegen uit het rieten dak en de boerderij moet als verloren worden beschouwd.

Het gezin was thuis toen de brand uitbrand maar kan zichzelf in veiligheid brengen. De brandweer redde ook een kat uit de woning. De brandweer liet het achterste deel van de woonboerderij gecontroleerd uitbranden. Rond 14.45 uur werd het sein brandmeester gegeven.

Kerstdiner

Ook dreigde er gevaar voor het naastgelegen restaurant ’t Nekkermenneke. Het restaurant bleef eerste kerstdag dicht, maar kan tweede kerstdag weer gasten ontvangen. Het restaurant had veel reserveringen voor de kerstlunch en -diner. In eerste instantie leek het erop dat alle reserveringen afgezegd konden worden maar na hard werken kon op tweede kerstdag het restaurant toch openen.

De oorzaak van de brand is niet bekend. Mogelijk zou het de kachel kunnen zijn.

Contra-expertise

Gezien de impact en het financiële belang heeft verzekerde in samenspraak met zijn assurantieadviseur direct Coolen Expertise ingeschakeld als zijn eigen expert tijdens de schaderegeling.

Meteen zijn de eerste noodmaatregelen genomen en is overleg geweest met de expert namens de verzekeringsmaatschappij. Gezamenlijk is een aanvang gemaakt met de schaderegeling.

 

  • Deel dit artikel:
  • Linkedin
  • Twitter
  • Facebook
  • googleplus