« naar overzicht

Restaurant verloren bij uitslaande brand Schaijk

18 januari 2016

SCHAIJK – Tijdens oudejaarsnacht is er een grote brand ontstaan in Restaurant ’t Landerke en Stoltz Catering. De brand is ontstaan in het woongedeelte van het horecapand en heeft zich ontwikkeld tot een uitslaande brand.

In eerste instantie betrof het alleen een binnenbrand. Dit heeft gezorgd voor een enorme hitte-, rook- en roetaccumulatie in het gebouw. Vervolgens is door de hitte de brand naar buiten geslagen. Het brandweerkorps had ondersteuning nodig vanuit Zeeland, Oss en Uden.

Helaas kon niet worden voorkomen dat de volledige inboedel en inventaris verloren is gegaan. Ook het gebouw heeft vanuit de binnenzijde enorme schade opgelopen. De keukens, het magazijn, het restaurant en het woongedeelte is volledig verloren.

Geen gasten

Er waren tijdens de brand geen gasten in het restaurant. Twee katten hebben de brand niet overleefd.

Oorzaak

De politie sluit brandstichting niet uit. Dit omdat er goederen zijn ontvreemd uit het horecapand.

Contra-expertise

De eigenaar van het restaurant heeft direct na de brand Coolen Expertise gekozen als zijn eigen contra-expert. Dit op basis van goede aanbevelingen van diversen andere horecaondernemers.

Direct is er een team met ervaren experts samengesteld om gezamenlijk met de gedupeerden een plan van aanpak op te stellen.  Coolen expertise is direct aangevangen met het opstarten van de schaderegeling en de -vaststelling.

  • Deel dit artikel:
  • Linkedin
  • Twitter
  • Facebook
  • googleplus