« naar overzicht

Restaurant tweede kerstdag toch open na hele nacht poetsen

27 december 2016

BLADEL – In Bladel heeft op kerstochtend een zeer grote brand gewoed in een woonboerderij. Het naastgelegen café-restaurant ’t Nekkermenneke was daardoor getroffen door rook- en roetschade. Helaas moest het restaurant gesloten worden ondanks de honderden reserveringen voor kerstmis.

“Door de rook en de roetdeeltjes zou het restaurant niet meer veilig zijn geweest. Ik heb het personeel naar huis moeten sturen en 250 reserveringen moeten afbellen. Het was een teleurstellende dag. Niet alleen vanwege de misgelopen omzet, maar ook het verlies aan klandizie”, volgens eigenaar Wil van Steensel.

Eigen expert

De eigenaar van het restaurant heeft dezelfde dag nog Coolen Expertise ingeschakeld als eigen contra-expert. Samen met de eigenaar is er een plan van aanpak gemaakt om zo snel mogelijk de deuren weer te openen.

Nacht poetsen

Op maandagmiddag gaf de brandweer toestemming om het restaurant te betreden. Direct is verzekerde met een team aan de slag gegaan. Tot diep in de nacht is er geschrobd en geboend. In de vroege ochtend van 2e kerstdag  heeft een specialistisch bedrijf de werkzaamheden overgenomen en de buitenkant en het terras onder handen genomen.

Café-restaurant ’t Nekkermenneke kon alsnog 2e kerstdag openen. Alle gereserveerde diners konden doorgaan op 2e kerstdag.

nekkermenneke bladel

  • Deel dit artikel:
  • Linkedin
  • Twitter
  • Facebook
  • googleplus