« naar overzicht

Pand Rabobank in Vinkel stort in na plofkraak

14 maart 2017

Vinkel – In de nacht van zondag op maandag is het pand van de Rabobank verwoest. Criminelen hebben een pinautomaat met zware explosieven opgeblazen. Een deel van het pand is daarbij ingestort.

In het gebouw zijn ook twee appartementen en een kantoor. Deze zijn ook zwaar beschadigd door de plofkraak. De bewoners zijn ongedeerd gebleven.

De pinhal is samen samen met kantoorruimten inmiddels gesloopt. Een aantal andere ruimten in het gebouw zijn nog verboden terrein vanwege instortingsgevaar.

Explosieven OpruimingsDienst

Bij het opblazen van de pinautomaat stortte een groot gedeelte van het pand in. Omdat er nog een risico bestond dat explosieven zijn achtergebleven, is ook de Explosieven Opruimingsdienst (EOD) opgeroepen om het puin te onderzoeken.

EOD-medewerkers troffen voor het pand een snoer van 15 meter aan, waarmee de explosieven op afstand – vanachter enkele bomen – kon worden geactiveerd.

 Politiehelikopter

Ondanks de inzet van een politiehelikopter is er nog geen spoor van de daders gevonden. Over de buit is niets bekend gemaakt. De schade aan het gebouw is groot. Door de klap is het pand ontzet.

Eigen Deskundige

Gedupeerden hebben Coolen Expertise gevraagd om hun belangen tijdens de schaderegeling en bij de vaststelling van de schadehoogte te behartigen. Coolen Expertise heeft een ruime ervaring met bouwkundig constructieve schades.

In het kantoor is thuisinhetnieuws.nl gevestigd. Samen met alle betrokkenen en de experts namens Interpolis zullen zorgen voor en voortvarende schaderegeling. Eerst zal een stabiele situatie worden gemaakt voor de bewoners en het bedrijf. Daarna kan een plan van aanpak gemaakt worden en bepaald worden wat de exacte schade is.

  • Deel dit artikel:
  • Linkedin
  • Twitter
  • Facebook
  • googleplus