« naar overzicht

Club Matrixx Nijmegen binnen volledig verwoest door brand

17 juni 2016

NIJMEGEN – Maandagmorgen 13 juni 2016 heeft er bij Club Monte Carlo in Nijmegen een grote brand gewoed. De schade in het gebouw van de voormalige Club Matrixx is enorm. De alarmcentrale kreeg diverse telefonische meldingen van mensen die dikke zwarte rook uit het dak van de discotheek zagen komen. Ook ging het automatische brandalarm ging af.

Werkzaamheden

Een klusjesman was in de kelder van het gebouw aan het werk. Hij heeft zichzelf in veiligheid kunnen brengen en is niet gewond geraakt. Later die dag heeft de politie bekend gemaakt dat de brand is ontstaan door een brandstichting. Het aanwezige klussenbedrijf heeft geen relatie met de brandstichting.

Miljoenenbrand

De brandweer is met groot materieel uitgerukt en heeft kunnen voorkomen dat het gebouw is verloren. Wel is de volledige binnenzijde verwoest en loopt de schade in de miljoenen euro’s. De discotheek beslaat een oppervlakte van ruim 2.000 vierkante meter en is vorig jaar volledig verbouwd.

Contra-expertise

Na de brand heeft de eigenaar van de club, Coolen Expertise ingeschakeld voor de schaderegeling. Coolen Expertise heeft veel ervaring met brandschades in uitgaanscentra en horeca. Een team van deskundigen zal samen met de experts van de verzekeringsmaatschappij de schade vaststellen en de gehele schaderegeling begeleiden namens de gedupeerden van de brand.

 

  • Deel dit artikel:
  • Linkedin
  • Twitter
  • Facebook
  • googleplus