« naar overzicht

Miljoenenschade door brand bij de buren in Zwaag; Coolen Contra

04 maart 2020

Zwaag – Op vrijdagavond 21 februari brak een grote brand uit in een bamboeverwerkingsbedrijf in Zwaag. Al snel veranderde de brand in een oncontroleerbare vuurzee.

Mede door de harde wind sloegen de vlammen over naar het naastgelegen pand van Defrancq, specialist in dak- en gevelmaterialen. De brandweer kon niet voorkomen dat dit bedrijf volledig werd verwoest.

Miljoenenbrand

Naast het gebouw werd ook het machinepark en de voorraad verwoest door de hitte. De materiële schade en de bedrijfschade loopt op tot in de vele miljoenen euro’s.

Eigen Expert

Na een grote schade schakelt de verzekering eigen schade-experts in. Deze schade-experts gaan namens de verzekering de schade vaststellen. Maar een gedupeerde verzekerde heeft ook altijd het recht om eigen schade-experts in te schakelen.

Defrancq heeft kort na de brand besloten om de bijstand van Coolen Expertise in te roepen als eigen contra-expert. Dit vanwege hun ervaring met grote bedrijfsmatige brandschaderegeling.

Defrancq voor dakdekkers en installateurs 

Defrancq Nederland B.V. is een one-stop-shop voor dakdekkers en installateurs. In Rijen en Zwaag wordt maatwerk geproduceerd voor installatiebedrijven. Denk daarbij aan zetwerk in materialen zoals zink, koper, aluminium, plastisol, verzinkt staal en lood.

Naast maatwerk heeft Defrancq ook een diep en breed assortiment standaard non-ferro materialen zoals hwa-systemen, standaardgoten en toebehoren, blad- en snijlood, zink en koper. Ook heeft men een grote voorraad op het gebied van dakbedekking zoals  bitumen, epdm, pvc, leien (natuur- en vezelcement-), isolatie, daktrim en lichtkoepels

Tijdelijke locatie in Zwaag

In een loods op de Oude Veiling in Zwaag wordt momenteel hard gewerkt om de een tijdelijke noodlocatie op te zetten. Daarnaast is men druk doende met alternatieven om de klanten weer normaal te bedienen.

  • Deel dit artikel:
  • Linkedin
  • Twitter
  • Facebook
  • googleplus