« naar overzicht

Miljoenenbrand Meubelboulevard Enschede

26 februari 2015

Enschede – op 31 december 2012 heeft een enorme brand gewoed aan de Schuttersveld. Daarbij is een grote meubelboulevard volledig verwoest. De brandschade loopt op tot ver in de miljoenen.

Het meubelplein was meer dan 10.000 m2 groot en gaf huisvesting aan drie bedrijven: beddenzaak Swiss Sense Outlet, wokrestaurant Wokboulevard en meubelzaak Maison Manon.

volgens de brandweer was de brand zo heftig dat er geen sporen meer gevonden konden worden. De oorzaak van de brand kan dan ook niet meer worden achterhaald.

Op 19 januari 2012 heeft er een tweede grote brand gewoed bij een naastgelegen gebouw.

Alsnog een eigen deskundige voor verzekerde

In eerste instantie heeft de eigenaar van de meubelboulevard de schaderegeling in eigen hand genomen. Na bijna 2 jaar heeft men alsnog besloten om een eigen contra-expert in te schakelen. Naast de enorme omvang van de schade brengt de schaderegeling meer complexiteit dan in eerste instantie verwacht.

Gezien de ervaring en kennis over schaderegelingen met deze omvang en de goede referenties is Coolen Expertise hiervoor gevraagd. Een team van bouwkundig experts draagt zorg voor versnelling in het proces en een optimale schadevaststelling.

Klik hier voor een animatie van 90 seconden waarin wordt uitgelegd wat een contra-expert is en wat zijn werkzaamheden zijn. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met onze experts.

  • Deel dit artikel:
  • Linkedin
  • Twitter
  • Facebook
  • googleplus