« naar overzicht

Loodsen verwoest door brand Oosterwolde; Coolen helpt verzekerden

04 maart 2020

Oosterwolde – In een bedrijfsgebouw in Oosterwolde is in de nacht van zaterdag op zondag een zeer grote brand uitgebroken. De brand zorgde voor veel rookoverlast in de omgeving.

Ondanks de massale aanwezigheid van de brandweer was het gebouw niet meer te redden. Meerdere brandweerkorpsen uit Friesland, Groningen, Drenthe en Overijssel zijn opgeroepen voor de brand. ,,Zo’n beetje de hele regio staat hier wel’’, aldus een brandweerwoordvoerder.

10.000m2 oppervlakte

De schade is heel erg groot. Het gebouw was meer dan 10.000 vierkante meter groot en is helemaal verloren. Ook de bedrijven in het gebouw zijn alles kwijt. In het gebouw waren diverse bedrijven gevestigd waaronder een kermisexploitant, A&D Houtbewerking, Panelen Holland en Graafstra Mechanisatie en Staalconstructie.

Verhuurder en huurders

Zowel de eigenaar van het gebouw als de meeste bedrijven hebben een eigen expert ingeschakeld. Hiervoor is Coolen Expertise benaderd. Momenteel is Coolen Expertise met een voltallig team aan experts aan de slag om alle gedupeerden te helpen.

Brandstichting?

Er is een vermoeden dat de brand door brandstichting is ontstaan. De politie is op zoek naar getuigen die iets hebben gezien of meer informatie hebben van de brand.

  • Deel dit artikel:
  • Linkedin
  • Twitter
  • Facebook
  • googleplus