« naar overzicht

Prachtige stolpboerderij Schellinkhout verloren door brand

29 mei 2017

SCHELLINKHOUT – Donderdag 25 mei is een prachtige monumentale stolpboerderij verloren gegaan door brand. De brand brak uit rond 14 uur. De brandweer trok alle registers open, maar het vuur was te sterk.

Auto’s en naastgelegen woningen werden voortdurend nat gehouden, terwijl de brandweer de boerderij gecontroleerd liet uitbranden. Met een kraan werden delen van het huis uit elkaar gehaald, om beter te kunnen blussen.

Rookpluimen waren tot in Medemblik te zien.

Helicopter

Een toevallig passerende helicopter heeft beelden gemaakt van de brand.

Waq Food

De getroffen familie heeft in het bijgebouw het cateringbedrijf Waq Food. De brandweer heeft de keukens en koelingen kunnen redden. Het bedrijf is normaal operationeel.

Een uur na het uitbreken van de brand stortte het dak helemaal in. Eigenaren Roelof Dieleman en zijn vrouw waren niet thuis toen de brand uitbrak. De katten overleefden dit drama, zij waren nog vlak voor de brand naar buiten gelaten door een buurvrouw.

Coolen Expertise

Op aanraden van referenten heeft de familie Dieleman Coolen Expertise verzocht om heb te begeleiden tijdens de schaderegeling. Inmiddels heeft Coolen een ruime kennis opgebouwd over monumentale Stolpboerderijen. Deze kennis zal goed van pas komen.

Meer informatie over contra-expertise vind u hier. Klik hier voor een animatie van 90 seconden waarin wordt uitgelegd wat een contra-expert is en wat zijn werkzaamheden zijn.

Voor meer informatie kunt u ook altijd vrijblijven contact opnemen met onze experts

  • Deel dit artikel:
  • Linkedin
  • Twitter
  • Facebook
  • googleplus