« naar overzicht

Installatie mestvergister verloren na brand in Dalfsen; agrarische expertise

26 juni 2019

DALFSEN – De agrarische schade-expertise van Coolen is ingeroepen in Dalfsen. Dit na een grote brand bij een pluimveebedrijf. In de weide omtrek van Dalsen waren dikke zwarte rookpluimen te zien.

De brand woedde in een schuur met installaties voor een mestvergister. De installaties zijn helemaal verloren. De schuren met dieren zijn niet geraakt doordat met man en macht succesvol is gewerkt om de brand niet te laten overslaan naar de stallen. Hetzelfde geldt voor het woonhuis van de familie.

Rookpluim

De brand ging de eerste uren gepaard met veel rook. NL-alert stuurde een melding om ramen en deuren in de omgeving te sluiten.

Mestvergister

Doordat de technische installaties zijn verloren wordt er op dit moment geen duurzame energie opgewekt. Naast de materiële schade zal ook de economische bedrijfsschade groot zijn.

Grote agrarische schade-expertise

In het verleden heeft Coolen Expertise veel agrarische ondernemers ondersteunt na brandschade. Daarbij is ook veel kennis opgedaan over mestverwerking en mestvergisting. Ons team zal het bedrijf ondersteunen bij de schaderegeling van begin tot eind.

  • Deel dit artikel:
  • Linkedin
  • Twitter
  • Facebook
  • googleplus