« naar overzicht

Hevige neerslag zorgt voor veel waterschades

03 juni 2016

Het noodweer dat over Zuid-Oost Nederland is getrokken, heeft veel overlast veroorzaakt.  Uit de plaatsen Cuijk, Boxmeer en Deurne kwamen de meeste meldingen van wateroverlast.

Straten kwamen volledig onder water te staan. Er werd tijdelijk opgeroepen de dorpen te mijden vanwege het slechte weer. De afritten naar Boxmeer van de A73 en A77 werden even afgesloten.

Schade

Op diverse plaatsen liepen de straten over en stroomde het water winkels, bedrijven en woonhuizen binnen. Dit heeft voor heel veel schade gezorgd in en aan gebouwen. In veel gevallen betreft dit verzekerde schade.

Schade door (indirecte) neerslag is meestal verzekerd. Schade door binnenstromende regen is particulier meestal ook verzekerd. Bij zakelijke verzekeringen kan per verzekeringsmaatschappij sterk verschillen.

In o.a. Cuijk, Boxmeer, Deurne, Asten, Geldrop, Nuenen, Heeze en Valkenswaard is Coolen Expertise door gedupeerden en het intermediair ingeschakeld als contra-expert.

Bliksem

Eerder deze week zijn er ook diverse branden ontstaan door de hevige onweer. Coolen Expertise is ingeschakeld bij woningbranden in Kerkdriel, Deurne, Venray en Valkenswaard. Allen veroorzaakt door blikseminslagen.

  • Deel dit artikel:
  • Linkedin
  • Twitter
  • Facebook
  • googleplus