« naar overzicht

Grote schade hotel en restaurant na brand Hazerswoude-Dorp

28 januari 2016

HAZERSWOUDE – In de nacht van dinsdag op woensdag legde een zeer grote brand Hotel Het Oosten, boven het Chinees restaurant De Gouden Wok, in de as. De brand brak uit in het hotel op de bovenste verdieping. Het restaurant en de het hotel hebben ook zeer forse schade opgelopen. Het restaurant en het hotel blijven de komende tijd gesloten. De hoogte van het schadebedrag loopt enorm op.

Hotelgasten

Toen de brand uitbrak waren er 19 gasten in het hotel aanwezig. Deze hebben allen het hotel veilig kunnen verlaten maar moesten de nacht elders doorbrengen.

De gemeente heeft voor een groot aantal personen vervangende slaapruimte geregeld in een Van der Valk-hotel in Alphen. Het hotel reserveert tot en met het einde van de week vijf kamers voor deze hotelgasten. Drie anderen hebben zelf een slaapadres gevonden. In het hotel verbleven met name zakenmensen.

Contra-expertise

Hotel het Oosten en Restaurant De Gouden Wok hebben dezelfde eigenaar. Deze persoon heeft in overleg met zijn tussenpersoon Coolen Expertise verzocht om op te treden als zijn contra-expert.

Coolen Expertise heeft een zeer ruime ervaring met de schaderegeling bij grote horeca bedrijven.

Coolen Expertise zal zijn belangen behartigen tijdens de gehele schaderegelingsprocedure. Er is direct gestart met het opstellen van een crisisplan om de bedrijfsactivitieiten zo snel mogelijk weer op te starten. Er wordt gestreefd om het restaurant zo spoedig mogelijk weer te openen. Echter dit kan ook nog enige tijd duren.

  • Deel dit artikel:
  • Linkedin
  • Twitter
  • Facebook
  • googleplus