« naar overzicht

Grote felle brand receptiegebouw camping in Heerewaarden

22 oktober 2015

HEEREWAARDEN – Een felle brand op Camping ‘Watersportcentrum Heerewaarden‘ in de gemeente Maasdriel, heeft in de nacht van 20 kotober 2015, de receptie, het kantoor, de kantine en een grote opslagloods in de as gelegd.

Hulpdiensten waren massaal uitgerukt om het vuur te bestrijden. De brand woedde in de nacht van dinsdag op woensdag. De gebouwen zijn als verloren beschouwd. Niemand raakte gewond.

Miljoenenbrand

Rond 02.00u kwamen de eerste meldingen van de brand binnen. omstreeks 06.00u was de brand onder controle. Er was niets meer te zien dan alleen een berg verwrongen en zwartgeblakerd staal. De schade loopt op tot ver over de miljoen euro.

De oorzaak van de brand wordt nog onderzocht. De brandweer was met groot materieel uitgerukt. Korpsen uit onder meer Geldermalsen, Maasdriel, Beneden-Leeuwen, Zaltbommel en Dreumel werden ingezet om de brand te blussen.

Chalets

De brandweer concentreerde zich eerst op het beschermen van omliggende gebouwen. Eerste prioriteit van de brandweer was het beschermen van omliggende chalets. De brandweer heeft kunne voorkomen dat het vuur is overgelsagen door de brand vanaf 4 zijdes te bestrijden. De brandweer had door de ligging van de camping voldoende water om te blussen.

Het vuur zorgde voor flinke rookontwikkeling en was goed te zien in de omgeving. Veel campinggasten en omwonenden kwamen op de brand af. Zij werden door de politie op afstand gehouden.

Contra-Expertise

De Assurantietussenpersoon heeft diezelfde nacht verzekerde geadviseerd om Coolen Expertise als eigen contra-expert in te schakelen. Verzekerde is ingegaan op dit advies en direct is er een team met ervaren experts samengesteld om aan de slag te gaan.

  • Deel dit artikel:
  • Linkedin
  • Twitter
  • Facebook
  • googleplus