« naar overzicht

Grote brand na plofkraak in Kerkdriel; eigenaar mishandeld

05 december 2016

Kerkdriel – Op 5 december 2016 heeft in Kerkdriel een grote brand gewoed in een boekhandel, groentezaak en drogist. Daarnaast zijn 2 appartementen volledig verloren. De brand ontstond in de boekwinkel tijdens een plofkraak.

De eigenaar van de winkel, die vlakbij woont, werd wakker van het alarm. Direct is hij polshoogte gaan nemen en is met de daders op de vuist gegaan. Daarbij brak hij volgens zijn zoon een paar ribben en kreeg een klaplong. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht en maakt het naar omstandigheden goed.

Op straat zijn explosieven aangetroffen. In verband met de brand moesten diverse woningen worden ontruimd.

Audi-bende

Volgens de politie is na de worsteling een zwarte Audi weggereden. Er is tevergeefs met een politiehelikopter naar die auto gezocht. Vanwege het automerk wordt een verband gelegd met de zogeheten Audi-bende die al een tijd, vooral in Duitsland, plofkraken pleegt en er daarna vandoor gaat in snelle Audi’s.

Miljoenenbrand

Naast het persoonlijke leed zijn als gevolg van de brand 2 winkelpanden met bovenliggende appartementen verwoest en de inventaris/goederen van de winkels zijn verloren. De schade zal oplopen tot in de miljoenen.

Coolen Expertise

enkele winkels waaronder de zwaarst getroffen readshop heben Coolen Expertise ingeschakeld als eigen contra-expert. Daarnaast verleent Coolen Expertise hulp aan de pandeigenaren en de bewoners van van de 2 getroffen gebouwen

Coolen Expertise zal in de gedupeerden zoveel mogelijk bijstaan met raad en daad en zorgen voor een optimale schadevaststelling. Daarbij is extra aandacht voor het persoonlijke leed en de grote schok die deze misdaad teweeg heeft gebracht.

Doorstart

Samen met de ondernemers wordt gewerkt aan een snelle doorstart op een andere locatie. Dit om de continuïteit van de winkels zoveel mogelijk te waarborgen. De bewoners zijn inmiddels elders ondergebracht.

Klik hier voor een animatie van 90 seconden waarin wordt uitgelegd wat een contra-expert is en wat zijn werkzaamheden zijn. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met onze experts.

 

  • Deel dit artikel:
  • Linkedin
  • Twitter
  • Facebook
  • googleplus