« naar overzicht

Grote stalbrand verwoest pluimveebedrijf in Ysselsteyn

19 mei 2015

YSSELSTEYN Lb. – Op donderdag 14 mei 2015 is door brand een zeer grote kippenstal verwoest. De brand brak rond 23.00u uit aan de achterzijde van de stal aan de Rouwkuilenweg. Het vuur trok snel door naar de voorkant. De 60.000 leghennen hebben de stalbrand niet overleefd.

Door genoeg waterputten en een grote inzet van de brandweer zijn 2 stallen gered van het vuur. Wel is een stal fors aan de buitenzijde aangetast.

De brand werd bestreden door korpsen uit Venray, Horst, Meerlo en Venlo. Rond 1.00u kon de brandweer het sein ‘brandmeester’ geven. Het nablussen heeft nog de hele nacht geduurd.

Het betrof een zeer moderne stal die aan alle eisen voldeed. De oorzaak van de brand is nog onbekend en is zeer waarschijnlijk van technische aard.

De schade loopt op in de miljoenen euros.

Contra-expertise

Op aanraden van vele referenten heeft de gedupeerde familie Coolen Expertise gevraagd om hen bij te staan als hun eigen expert.

Coolen Expertise is gespecialiseerd op agrarisch gebied en heeft een zeer ruime ervaring met stalbranden en pluimvee-bedrijven.

Klik hier voor een animatie van 90 seconden waarin wordt uitgelegd wat een contra-expert is en wat zijn werkzaamheden zijn. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met onze experts.

  • Deel dit artikel:
  • Linkedin
  • Twitter
  • Facebook
  • googleplus