« naar overzicht

Grote brand in laboratorium Schiedam zorgt voor miljoenenschade

11 mei 2020

Schiedam – In een laboratorium van het bedrijf NofaLab aan de Jan van Galenstraat heeft een grote brand gewoed. In een zuurkast in het laboratorium is een brandje ontstaan die zich snel ontwikkelde tot een grote brand. In een zuurkast wordt met schadelijke chemische stoffen gewerkt.

Kleine brand wordt miljoenenschade

De medewerkers van het laboratorium hebben geprobeerd de brand te blussen. Dit lukte niet en moesten het gebouw uit vluchten. De brandweer werd ingeschakeld en bij aankomst perste grijze rook zich uit het gebouw. De brandweer heeft snel opgeschaald naar grote brand.

Bedrijfsschade door brand

Van buiten lijkt de schade mee te vallen maar binnen in het gebouw is de schade groot. Het bedrijf is door de brand tot stilstand gekomen wat zorgt voor een enorme bedrijfsschade. De schade bedraagt vele miljoenen euro’s.

NofaLab

NofaLab maakt onderdeel uit van NofaGroup. Dit bedrijf is gespecialiseerd in het testen en inspecteren van eetbare oliën, vetten, noten, kruiden en andere voedingsmiddelen en diervoeders. Het laboratorium bedient klanten uit de hele wereld en heeft een miljoenenomzet.

Snelle doorstart van groot belang

De analyses van NofaLab staan bekend om de snelste doorlooptijd van de wereld. Gezien de doorloopsnelheden, de hoge omzetten en goede naam is het voor het bedrijf van essentieel belang om zeer snel door te starten. Daarbij dienen snelle maar grote beslissingen genomen te worden door het manangement.

Meer zekerheid bij de schaderegeling

Het bedrijf heeft Coolen Expertise betrokken als eigen contra-expert om meer snelheid en zekerheid te krijgen bij de te maken beslissingen. Daarnaast wensen zij meer advies over alternatieven en mogelijkheden die de verzekeringspolis biedt.

  • Deel dit artikel:
  • Linkedin
  • Twitter
  • Facebook
  • googleplus