« naar overzicht

Grote brand in fabriek aanmaakblokjes Oisterwijk

26 juni 2013 EHBB | Contra-experts bij schade

Oisterwijk – op donderdag 20 juni 2013 heeft er in Oisterwijk een enorme industriële brand gewoed bij Fire-Up International B.V. Het bedrijf is fabrikant van aanmaakblokjes en andere vuurgerelateerde producten voor open haarden, kachels en barbecues.

De brand is in de vroege ochtend ontstaan in de fabriek en heeft zich vliegensvlug verspreid. De brandweer heeft snel opgeschaald naar zeer grote brand en is bijgestaan door diverse korpsen uit de omgeving. Het bedrijf en de gebouwen bleken niet meer te redden.

De heftige vlammenzee baarde grote zorgen voor omliggende bedrijven. Deze heeft de brandweer allemaal weten te behouden.

Luchtalarm Grote zwarte wolken trokken over Oisterwijk en Tilburg. In Oisterwijk ging het luchtalarm af en de politie en brandweer hebben bewoners geadviseerd ramen en deuren te sluiten. Overal daalde asdeeltjes neer en de rook was zeer hinderlijk. Een NL alert en een burgernetmelding werden verstuurd. Volgens zeggen van de brandweer is er geen gevaar geweest voor de volksgezondheid.

De gemeente heeft medegedeeld dat het bedrijf alle benodigde vergunningen had en voldeed aan alle extra brandveiligheidseisen van de brandweer.

De oorzaak van de brand is onbekend. Gezien de mate van destructie zal dit waarschijnlijk niet meer technisch vast te stellen zijn en zal de precieze oorzaak nooit bekend worden.

De totale schade kan oplopen tot meer dan 5,5 miljoen. Coolen Expertise B.V. is ingeschakeld als eigen expert van de opstaleigenaren.

  • Deel dit artikel:
  • Linkedin
  • Twitter
  • Facebook
  • googleplus