« naar overzicht

Grote brand bij lampenbedrijf Lightronics in Waalwijk

30 september 2020

Bij lampenbedrijf Lightronics aan de Spuiweg in Waalwijk heeft dinsdagnacht een grote brand gewoed. Door de brandweer werd groot materieel ingezet om de brand onder controle te krijgen.

Enorme rookwolken

Rond een uur in de nacht kwam de melding van de brand binnen. Aanvankelijk was het lastig voor de brandweer om het vuur onder controle te krijgen. De brand breidde zich snel uit. Rond drie uur in de nacht werd duidelijk dat het vuur niet meer kon overslaan naar andere bedrijven en ook niet meer verder zou uitbreiden. Wel hadden bedrijven in de omgeving nog veel last van de rook die bij de brand en het bluswerk vrijkwam.

Het advies was dan ook om ramen en deuren gesloten te houden en de ventilatie uit te zetten. De rook was in de verre omtrek zichtbaar, zo melden meerdere mensen op Twitter. De brandweer liet het pand gecontroleerd uitbranden.

Miljoenenschade

De grote assemblagehal en het experience centre zijn geheel verloren. Ook de naastgelegen hallen met opslag en logistiek zijn flink geschonden uit de brand gekomen. De materiële schade en de bedrijfsschade zal oplopen tot vele miljoenen euro’s.

Lighttronics

Lightronics is een florerend bedrijf en biedt gespecialiseerde lichtoplossingen aan. Het bedrijf produceert en distribueert al sinds 1946 lichtoplossingen en is gespecialiseerd in sterke, degelijke, betrouwbare producten. Lighttronics is partner van onder meer overheden, openbaar vervoer organisaties, energiemaatschappijen, industrie, woningbouwcoöperaties, architecten en installateurs.

Direct gekozen voor Contra-expertise

In goed overleg met zijn verzekeringsadviseurs heeft de directie van Lightronics een en eigen contra-expertise bureau ingeschakeld. Coolen Expertise is dezelfde ochtend ter plaatse gekomen met een team van gespecialiseerde schade-experts. Dankzij het intermediair is alles goed verzekerd. Nu moet de verzekingspolissen zijn werk gaan doen. Daar gaat Coolen Expertise voor zorgen.

Direct is samen met het management onderzoek gedaan naar doorstart mogelijkheden en is een tijdelijke assemblageruimte gevonden.

Coolen Expertise heeft namens verzekerde de eerste gesprekken met de experts van de verzekeringsmaatschappij gevoerd. Gezamenlijk met hen zal de schade worden vastgesteld. Coolen Expertise begeleidt het gedupeerde bedrijf van het begin tot het eind van de schaderegeling en zal al haar kennis inzetten ten gunste van Lightronics.

Direct een eigen expert, niet als het kwaad al geschied is

Na schade mag je als verzekerde altijd direct een eigen expert inschakelen. Ook wel een contra-expert genaamd. Veel mensen denken dat dit pas mogelijk is als de schaderegeling verkeerd loopt. Dus als een second opinion. Maar die gedachte is onjuist.

Je mag direct na een schade al een eigen expert inschakelen. Coolen Expertise voorkomt juist een mogelijk conflict. Doordat we vanaf het eerste moment betrokken zijn kunnen wij zorgen dat alles in goede banen wordt geleid. We zorgen voor goed advies en begeleiding van de gedupeerden. En bovenal zorgen we ervoor dat je krijgt waar je recht op hebt.

Schade aan jouw bedrijf?

 

 

 

  • Deel dit artikel:
  • Linkedin
  • Twitter
  • Facebook
  • googleplus