« naar overzicht

Geiten gered uit brandende stal in Leveroy

06 maart 2017

LEVEROY – In de ochtend van 10 februari is Leveroy opgeschrikt door een grote brand in een geitenstal. De brandweer was massaal uitgerukt naar de Bergendijk.

Het vuur ontstond in een stal met opslag van hooi en stro. De brandweer kon niet voorkomen dat het vuur oversloeg naar de stallen met levende have.

Geitenevacuatie

De eigenaar van de stal heeft de geiten, samen met hulpverleners, in veiligheid weten te brengen. Met behulp van politie en buurtbewoners werden de geiten van het erf gedreven en op een wei bij elkaar gehouden.

Het nablussen heeft nog een lange tijd geduurd. Daarbij kwam nog steeds veel rook vrij die richting het dorp Leveroy is getrokken.

De schade zal mogelijk meer dan € 1.000.000,- bedragen.

Brandweercompagnie

De brandweer schaalde op naar compagniebrand. Een brandweercompagnie is de grootste organisatorische eenheid binnen de brandweer bij de bestrijding van brand of andere incidenten.

Eigen expert

De gedupeerde ondernemer heeft na een zorgvuldige afweging gekozen voor de experts van Coolen Expertise. Coolen Expertise staat bekend om hun grote kennis over agrarische schaderegelingen.

  • Deel dit artikel:
  • Linkedin
  • Twitter
  • Facebook
  • googleplus