« naar overzicht

Fietsenzaak Empella in Uden verloren door uitslaande brand

14 januari 2017

UDEN – Donderdag 12 januari is Empella Fietsen aan de kruisweg in Uden door brand verwoest. De brandmelding kwam als brandgerucht binnen maar al snel bleek het te gaan om een werkelijke brand. De brand greep snel om zich heen en zorgde voor flinke rookontwikkeling die vanaf de A50 goed te zien was.

Inhoud verloren

Met groot materieel werd de brand bestreden. Door het vuur, de rook en de roet is de inhoud van de fietsenwinkel grotendeels verwoest. Alle fietsen en onderdelen zijn afgeschreven. Ook het gebouw is zwaar aangetast.

Eigen Expert

Coolen expertise is op verzoek van de pandeigenaar en de winkeleigenaar ingeschakeld op basis van goede referenties.

Opstal

Het gebouw is niet volledig door het vuur verwoest. Maar door de hittebelasting het rook en roet zal er een zeer nauwkeurig inspectie plaatsvinden van het hele gebouw inclusief de spouwmuren. Ook de constructieve staat van het gebouw wordt onderzocht door Coolen Expertise.

Doorstart

Daarnaast zijn experts bezig met het vast stellen van de goeden en inventaris schade. Ook wordt met verzekerde een plan van aanpak gemaakt om tijdelijk een noodlocatie te openen. Dit kan omdat er een goede bedrijfsschadepolis is afgesloten.

Klik hier voor een animatie van 90 seconden waarin wordt uitgelegd wat een contra-expert is en wat zijn werkzaamheden zijn. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met onze experts

  • Deel dit artikel:
  • Linkedin
  • Twitter
  • Facebook
  • googleplus