« naar overzicht

Drie kippenstallen verloren door brand; geen scharrelkippen aanwezig

30 april 2020

Heythuysen – Een zeer grote brand heeft donderdagmiddag 16 april 2020 drie lege kippenstallen verwoest. De brandweer kon voorkomen dat een naastgelegen woning door de vlammen werd gegrepen.

Geen kippen

De stallen zijn geschikt voor meer dan 350.000 scharrelkippen. Het afgelopen jaar is er hard gewerkt om deze stallen te moderniseren en klaar te maken voor de toekomst. Gelukkig zaten er tijdens de brand geen kippen in de stallen. De financiële schade is groot. Die kan oplopen tot over €10.000.000,-

Miljoenenschade

De brand zorgde voor een enorme rookwolk. Deze was in Roermond en Sittard te zien. De rook ging recht omhoog waardoor overlast werd voorkomen.

Geen asbest

In de omgeving van Kessel, Neer, Heibloem en Roggel vielen stukjes uit de lucht die in de rook zaten. De brandweer benadrukte eerder deze stukjes te laten liggen, omdat niet duidelijk was of het om asbest ging. Inmiddels blijkt uit onderzoek dat de neergedaalde stukjes geen asbest zijn. De schuim-, rubber-, roetdeeltjes en stukjes zonnepaneel mogen opgeruimd worden bij het restafval, meldt Veiligheidsregio Limburg-Noord.

Agrarische contra-expertise

Coolen Expertise staat bekend als agrarische specialist op het gebied van stalbranden. Verzekerde heeft op aanraden van enkele adviseurs gekozen om Coolen Expertise direct vanaf het eerst moment in te schakelen als eigen contra-expert.

 

  • Deel dit artikel:
  • Linkedin
  • Twitter
  • Facebook
  • googleplus