« naar overzicht

Diervoederfabriek Vobra in Loosbroek verloren door brand; Coolen als eigen contra-expert

15 mei 2018

LOOSBROEK – In de nacht van zondag op maandag is rond 04.00u een zeer grote brand uitgebroken in de bedrijfshallen van diervoederfabriek Vobra. Hierbij is de volledige fabriek en opslagloodsen in rook opgegaan. De materiële schade is enorm.

Bliksem

De oorzaak is niet met zekerheid bekend maar er is een harde knal gehoord en bliksem gezien. Het is waarschijnlijk dat de brand is ontstaan door het overkomende onweer. Brandweerkorpsen uit de hele omgeving kwamen met diverse voertuigen ter plaatse. Korpsen uit Erp, Schaijk, Oss, Veghel, Heeswijk, Schijndel, Uden, Nistelrode, Berlicum, Heesch en Rosmalen waren aanwezig.

De naastgelegen panden zijn gered door de brandweer.

Vobra

Het hoofdkantoor van Vobra Special Petfoods is gevestigd in Veghel. Oprichter Piet van Krieken begon het bedrijf in 1932 aan de Dorpsstraat in Loosbroek. In de fabriek in Loosbroek worden speciale voedingen, en producten op maat geproduceerd. Bij het familiebedrijf zijn 90 mensen werkzaam.

10 miljoen schade

De schade aan het bedrijf is enorm en zal over de € 10.000.000,- gaan. Het bedrijf heeft een tweede vestiging in Veghel. Er wordt heel hard samengewerkt met klanten en leveranciers om de productie weer op te starten en de gevolgschade zoveel mogelijk te beperken.

Samenwerking experts en eigen contra-expert

Het bedrijf is heel goed verzekerd. Gezien de omvang van de schade en de impact op het bedrijf heeft de directie van Vobra gekozen om de specialisten van Coolen Expertise in te schakelen. Coolen zal het bedrijf verder helpen en zorgen voor een goede een eerlijke schaderegeling.

De eigen contra-experts van Coolen werken samen met de experts van Interpolis. Dit loop zeer professioneel en soepel. Vanuit alle partijen wordt serieus en hard samengewerkt om het bedrijf te helpen met de doorstart en de schade zo vlot en goed mogelijk te regelen en vast te stellen.

  • Deel dit artikel:
  • Linkedin
  • Twitter
  • Facebook
  • googleplus