« naar overzicht

Coolen helpt omwonenden grote brand Westwal in Den Bosch

27 september 2016

Den Bosch – Een zeer grote brand in de binnenstad van Den Bosch heeft een pand volledig verwoest. Ook zijn omliggende gebouwen en woningen zwaar beschadigd geraakt. Bij de brand is veel asbest vrijgekomen.

De brand ontstond op zondagachtend 25 september nadat iemand een aggregaat in het gebouw wilde starten. Daarbij is de man gewond geraakt. Het brandpand is volledig ingestort.

Asbest

In eerste instantie werd er gemeld dat er geen asbest bij de brand was vrijgekomen. Later bleek dit wel het geval. Veel buurtbewoners waren boos omdat ze pas laat te horen kregen wat er precies aan de hand is.

Volgens de gemeente komt dat doordat bij een eerste meting geen asbest gemeten werd. Pas nadat een gespecialiseerd bedrijf was ingeschakeld, bleek dat er asbest was vrijgekomen.

Bewoners in de buurt hebben een brief en blauwe slofjes in de brievenbus gekregen. Het advies luidt om ramen en deuren gesloten te houden en buiten slofjes te dragen.

De brandweer heeft straten en auto’s uit voorzorg zoveel mogelijk schoon gespoten:

Omwonenden

De brand heeft een grote impact op de buurtbewoners. Diverse direct getroffen omwonenden en pandeigenaren hebben Coolen Expertise gevraagd om hulp te bieden bij verdere afwikkeling met de verschillende verzekeringsmaatschappijen.

Coolen Expertise zal als contra-expert vragen beantwoorden, raad en daad geven en zorgen voor een eerlijke schadecompensatie.

  • Deel dit artikel:
  • Linkedin
  • Twitter
  • Facebook
  • googleplus