« naar overzicht

Coolen Expertise ingeschakeld na een zeer grote brand in Den Haag

27 december 2017

DEN HAAG – Op dinsdag 19 december is Coolen Expertise ingeschakeld na een zeer grote brand in Den Haag. Door een felle brand is er voor bijna een miljoen euro schade ontstaan aan een monumentaal gebouw in de Newtonstraat.

Bij de brand zijn bewoners van 25 woningen  geëvacueerd. Een paar mensen hadden ademhalingsproblemen door de rook, verder zijn er geen slachtoffers.

Moeilijk blussen

De uitslaande brand ontstond in het voormalige pand van “De Zaen Keukens” aan de Newtonstraat. De brand was zo hevig dat vlammen uit de voorkant en het dak sloegen.  De brandweer had veel moeite om het vuur onder controle te krijgen. Het gebouw is een diep en groot monumentaal pand. Het vuur verplaatste zich tussen wanden en vloeren van kamer naar kamer.

Complexe schadevaststelling

Door het monumentale karakter van het gebouw is het complex om de schade goed en volledig in kaart te brengen. Dat is de reden voor de pandeigenaar om de kennis van Coolen Expertise in te schakelen. Coolen Expertise heeft een eigen bouwkundig team met specialisten. Waaronder een eigen bouwkundig calculator en constructeur. Zij zullen ervoor zorgen dat de pandeigenaar krijgt waar hij recht op heeft.

Bouwkundige expertise

Coolen Expertise heeft een grote know-how op het gebied van (complexe) bouwkundige brandschades en worden in heel het land ingeschakeld door gedupeerden van een brandschade.

 

  • Deel dit artikel:
  • Linkedin
  • Twitter
  • Facebook
  • googleplus