« naar overzicht

Brand verwoest welzijnsstichting ‘De Uil’ Rotterdam

17 april 2015

ROTTERDAM – In Rotterdam is het gebouw waarin Stichting de Uil huisvestte vrijdagavond  10 april 2015 in vlammen opgegaan.

De brand brak iets na 19.00 uur uit. Aangezien er veel hout in het pand was verwerkt, was er snel sprake van een zeer grote brand. Tegen 21.00 werd het sein brand meester gegeven. Echter het gehele gebouw is total loss.

De brand was in Rotterdam en de weide omgeving zichtbaar door de grote zwarte rookpluimen die over de stad trokken.

Het gebouw stond tussen veel woningen en omwonenden kregen het advies hun deuren en ramen dicht te houden. Niemand raakte gewond, ook is geen asbest of andere schadelijke stof vrijgekomen, aldus een woordvoerder van de brandweer. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend.

De Uil is een stichting die opgericht is om de armoede in de wijk Vreewijk te bestrijden.

Contra-expert voor Stichtingen

Coolen Expertise wordt vaak ingeschakeld door stichtingen. Dit omdat een eigen deskundige namens de stichting zorgt voor een optimale schaderegeling. Daarnaast kan alle communicatie worden gecentraliseerd via ons als eigen expert. Men kan eenvoudig bij vragen naar ons verwijzen.

Vaak werken er bij een stichting veel vrijwilligers. Deze doen dit werk in hun vrije tijd en hebben vaak geen extra tijd om de schadebehandeling ter hand te nemen. Daarnaast ontbreekt ook de kennis over schaderegeling.

Met het inschakelen van Coolen Expertise B.V. kan het bestuur richting de leden duidelijk laten zien dat de schade goed wordt geregeld en kunnen wij de het behaalde resultaat verantwoorden richting de gehele stichting.

  • Deel dit artikel:
  • Linkedin
  • Twitter
  • Facebook
  • googleplus