« naar overzicht

Brand verwoest historisch pand centrum Ravenstein

15 november 2012

RAVENSTEIN – Op donderdagochtend 15 november 2012 heeft er een grote brand plaatsgevonden aan de marktstraat in Ravenstein. De vuurzee heeft daarbij een Monument uit 1700 verwoest. Tevens is er schade ontstaan aan het naastgelegen Stadsherberg ‘De Keurvorst’. Dit hotel heeft zonder problemen in alle rust 10 mensen geëvacueerd.

Brandweerkorpsen uit Ravenstein, Grave, Megen en Schaijk zijn opgeroepen om de brand te bestrijden. De brand is tot laat in de middag bestreden met een hoogwerker. De smeulende resten wakkerde regelmatig op tot nieuwe brandjes.

Stadsherberg ‘De Keurvorst’ stamt uit 1610 en is gelukkig gespaard gebleven. Wel heeft is er flinke schade ontstaan. Direct is er een noodplan gemaakt om het restaurant en café zo snel mogelijk weer te openen. Die pogingen waren niet zonder resultaat en het bedrijf kon snel de deuren weer openen. Het herstel van de bovengelegen hotelkamers is inmiddels ook afgerond en gasten kunnen weer in volle glorie worden ontvangen.

Hoe de brand heeft kunnen ontstaan is vooralsnog niet bekend. Een technische oorzaak is het vermoeden.

Zowel de pandeigenaar als de eigenaar van Stadsherberg “De Keurvorst” hebben diezelfde ochtend nog Coolen Expertise ingeschakeld als eigen expert bij de schaderegeling.

Meer informatie

 Indien u meer informatie wenst te ontvangen over contra-expertise of in contact wenst te komen met referenten dan kunt u ons daarvoor altijd bereiken op 073-6441616 of via info@coolen-expertise.nl. Lees hier meer in onze voorlichtingsbrochure.

  • Deel dit artikel:
  • Linkedin
  • Twitter
  • Facebook
  • googleplus