« naar overzicht

Brand in rieten dak van woonboerderij in Nistelrode; Coolen contra-expert

28 februari 2018

NISTELRODE – Een boerderij aan de Delst in Nistelrode is door brand in rieten dak volledig verwoest. Door de droogte, kou en oostenwind verspreidde het vuur zich vliegensvlug.

De eerste melding van de brand kwam rond 19.00 uur. Verschillende brandweerkorpsen uit de regio zijn opgeroepen om de brand te bestrijden maar al snel was de villa volledig verwoest.

Contra-expertise na brand

Na een schade heb je altijd recht op bijstand van een eigen contra-expert. De gedupeerde familie heeft dus direct Coolen Expertise verzocht dit op te pakken namens hen. Ons team met specialisten zal in overleg gaan met de experts van de verzekeringsmaatschappij om deze miljoenenschade in goede banen te leiden.

Coolen Expertise heeft veel ervaring met branden in monumentale rietgedekte woningen.

Brand in rieten kap door kou, droogte en wind

Brand in rieten dak komt momenteel vaker voor door de winter, het uitblijven van neerslag en het sneller uitdrogen door de sterke oostelijke wind. Hierdoor zijn daken extra gevoelig voor vonken en smeulende brandresten.

Daarbij komt dat door de sterke wind de trek in schoorstenen flink wordt bevorderd. Het vuur in de haard wordt zodoende nog heter en zorgt voor nog meer trek, dit met als gevolg nog hogere temperaturen in het rookkanaal.

Materialen rondom het rookkanaal zijn relatief droger dan normaal. Gepaard met hogere temperaturen kan dit zorgen voor extra brandgevaar en het pyrofoor worden van brandbare materialen

Code Geel

De brandweer heeft Code Geel ingesteld in een aantal provincies voor natuurbranden.

In natuurgebied de Deurnese Peel woedt sinds dinsdagavond brand. Het gaat om een gebied met een oppervlakte van zo’n veertig voetbalvelden tussen Liessel en Griendtsveen in Limburg.

Brand in rieten kap nistelrode

Treurig aanblik na brand in rieten kap Nistelrode

  • Deel dit artikel:
  • Linkedin
  • Twitter
  • Facebook
  • googleplus