« naar overzicht

Bowlingbaan ‘Dolfijn’ Tilburg verwoest door brand

29 maart 2016

TILBURG – Vrijdagavond is door een zeer grote brand, party- en bowlingcentrum ‘Dolfijn” verwoest aan de Ringbaan-Oost in Tilburg. Behalve het bowlingcentrum waren er ook een restaurant en een indoor-minigolf in het gebouw gevestigd.

Ravage

Brandweerlieden hebben met man en macht het vuur proberen te bedwingen. Desondanks wisten ze niet te voorkomen dat de brand oversloeg en het bedrijf volledig is verloren.

De gevolgen van de brand waren de volgende ochtend goed te zien. Een enorme ravage was het resultaat en alleen de voorgevel van het centrum stond nog overeind. Die is zaterdagmiddag gesloopt.

De schade loopt in de vele miljoenen.

200 bezoekers geëvacueerd

Volgens de Veiligheidsregio brak de brand rond elf uur ’s avonds uit in het partycentrum. Er waren op dat moment ongeveer 200 mensen in het gebouw. Het personeel had moeite sommige bezoekers naar buiten te loodsen.

Tilburg bowlinghoofdstad

Dolfijn Bowling Tilburg is een zeer bekend en geliefd familiebedrijf in Tilburg en de verre omgeving. Het bedrijf is in 2015 volledig vernieuwd. De bowlingbaan is bekend onder (semi-)professionele bowlers in binnen- en buitenland. Het maakte Tilburg bekend als bowlinghoofdstad van Nederland.

Contra-expertise

Zowel de eigenaar van Dolfijn als de opstaleigenaar maken gebruik van hun recht op een eigen contra-expert tijdens de schaderegeling. Hiervoor is Coolen Expertise ingeschakeld.

logo dolfijn

  • Deel dit artikel:
  • Linkedin
  • Twitter
  • Facebook
  • googleplus