« naar overzicht

Bedrijven verloren bij grote brand in Cuijk

14 augustus 2015

CUIJK – Op zaterdagavond 8 augustus is brand ontstaan in een groot bedrijfspand op industrieterrein ‘Het Riet’ in Cuijk. De brandweer sprak al snel van een “grote brand”.

In het gebouw zaten 2 grote bedrijven gevestigd. Het bedrijf Primetime is volledig in de as gelegd en Kappers Food is zwaar geraakt door forse rook- en roetschade.

De brand brak rond 21.15 uur uit aan de Hapsebaan. Omstreeks 1.40 uur was de brand meester. Volgens een politiewoordvoerder is er tot de volgende middag nageblust.

Verkeer

Vanwege de brand reden er geen treinen tussen Cuijk en Boxmeer. Veolia heeft het treinverkeer laat in de nacht weer hervat. Ook was een aantal wegen rondom de brand afgesloten.

Vanuit de verte waren zwarte rookpluimen te zien. Dit trok veel bekijks.

Primetime

Het bedrijf primetime is volledig verloren. dit bedrijf is gespecialiseerd in de volledige realisatie en inrichting van corporate events, public events, bruiloften en partijen. het bedrijf biedt professionele eventtechniek, innovatief eventmeubilair, bijzondere accessoires, groen- en bloemdecoraties en een vakkundig team voor techniek en inrichting.

Doordat direct vanuit een geschikte tijdelijke locatie in Escharen een doorstart is gemaakt, kan Primetime haar opdrachtgevers blijven bedienen. Primetime garandeert dat alle events die zij in opdracht hebben, de verwachte service en kwaliteit krijgen. Alle opdrachtgevers zijn direct na de brand benaderd en nieuwe boekingen worden volop gemaakt.

Kappers Food

Kappers Foods is al meer dan 30 jaar wereldwijd actief  in de internationale handel in kip, kipproducten, ander gevogelte rund-, en varkensvlees. Het kantoor van het bedrijf is flink beschadigd geraakt echter door een zeer strak plan van aanpak is het mogelijk geworden dat het bedrijf weer haar volledige dienstverlening weer heeft kunnen oppakken

Contra-Expertise

Zowel de opstaleigenaar als de directeuren van de 2 bedrijven hebben op zondag direct Coolen Expertise ingeschakeld als hun eigen contra-expert. Direct zijn er 2 teams met ervaren experts samengesteld om voor beide bedrijven een gepast en gewenst plan van aanpak op te stellen om zo de bedrijfscontinuïteit te waarborgen en de activiteiten zo spoedig mogelijk weer op te pakken.

Daarna is ook direct aangevangen met het opstarten van de schadevaststelling.

De verzekerden hebben gekozen voor Coolen Expertise door de zeer positieve referenties van velen andere bedrijven uit de omgeving en de branches.

  • Deel dit artikel:
  • Linkedin
  • Twitter
  • Facebook
  • googleplus