« naar overzicht

Asbest vrij bij brand schuren Zaamslag

02 januari 2015

ZAAMSLAG – Bij een zeer felle brand zijn in de nacht van 15 december 2014 een aantal schuren verwoest in Zaamslag (gemeente Terneuzen). Bij deze grote brand is veel asbest vrijgekomen.

Het asbest is in de nabije omgeving van de schuur terechtgekomen. De mensen in de omgeving hebben daarover een brief van de gemeente ontvangen.

Tijdens de brand is door de brandweer opschaling gevraagd. Diverse korpsen uit de regio hebben ondersteuning gevraagd. Als gevolg van de omvang van de brand is overal in de omgeving asbest terecht gekomen. Omwonende zijn gevraagd om deuren en ramen te sluiten en eventuele ventilatiesystemen uit te zetten.

Bij de brand kwam zeer veel rook vrij. De brandweer is uren doende geweest met het blussen aan de Steenovens in Zaamslag.

Asbestbrand & Contra-expertise

Gezien de omvang van de brand heeft verzekerde besloten om zich te laten bijstaan door een eigen deskundige. Coolen Expertise is gevraagd om de belangen van verzekerde te behartigen.

Coolen Expertise heeft een ruime ervaring met asbestbranden. Gezien de enorm grote belangen en bijkomende kosten dient dat zeer zorgvuldig en proffesioneel begeleidt te worden. De experts van Coolen Expertise zijn hierin opgeleid en hebben de juiste kennis en kunde in huis.

Tevens streeft Coolen Expertise naar een goede begeleiding in het complexe en dynamische proces van de schaderegeling. Coolen zal streven naar een optimale schadevaststelling en verzekerde ondersteunen bij de doorstart en afhandeling.

Klik hier voor een animatie van 90 seconden waarin wordt uitgelegd wat een contra-expert is en wat zijn werkzaamheden zijn. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met onze experts.

  • Deel dit artikel:
  • Linkedin
  • Twitter
  • Facebook
  • googleplus