« naar overzicht

A15 dicht door enorme brand Hardinxveld-Giessendam

27 november 2014

HARDINXVELD-GIESSENDAM – In de ochtend van 26 november 2014 heeft er een enorme brand gewoed bij een grote producent en leverancier van glas. Door de grote uitslaande brand kwamen grote zwarte rookwolken vrij die het zicht in de omgeving sterk belemmerden. De politie was daarom genoodzaakt om de A15 in beide richtingen te sluiten voor al het verkeer.

Gezien de omvang en hevigheid van de brand zijn er een groot aantal korpsen opgeroepen die probeerde te voorkomen dat gebouwen ernaast ook vlam vatten. later in de middag was de hoeveelheid rook verminderd en kon de A15 weer open. Omwonenden moesten ramen en deuren gesloten houden.

Het schadebedrag zal enkele miljoenen betreffen.

Van Noordennne Groep B.V.

Gedupeerde van de brand is Van Noordenne Groep. Het bedrijf bestaat uit diverse divisies en disciplines en kan het complete scala glas, beglazings- en aanverwante producten nationaal en internationaal leveren. Vooralsnog heeft de brand geen gevolgen voor de klanten van de Glasgroothandel en de Glasindustrie. Alle leveringen en de productie gaan waarschijnlijk geheel volgens planning door.

Coolen Expertise B.V.

De directie van Van Noordenne Groep B.V. heeft in het verleden goede ervaringen gehad met Coolen Expertise B.V.. Dit onder andere met de regeling van zeer complexe brandschade in Hengelo. Deze positieve ervaringen zijn reden geweest om hen direct in te schakelen als eigen contra-expert bij de regeling van de brandschade.

Klik hier voor een animatie van 90 seconden waarin wordt uitgelegd wat een contra-expert is en wat zijn werkzaamheden zijn. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met onze experts.

  • Deel dit artikel:
  • Linkedin
  • Twitter
  • Facebook
  • googleplus